Cum se desfășoară o sesiune de tratament osteopatic?

Osteopatia este un sistem de tratament fizic centrat pe pacient. O întâlnire durează, în general, aproximativ 45 de minute până la o oră pentru a permite osteopatului timp adecvat pentru anamneză, testare, tratament și recomandări.

Tratamentul osteopatic este de obicei un proces foarte blând, iar terapeutul lucrează foarte atent pentru a face un tratament să fie cât mai nedureros, dar este posibil să aveţi un anumit disconfort în timpul și/sau după tratament. Osteopatul dvs. vă va avertiza dacă el consideră că tehnica pe care urmează să o folosească are șansa să fie inconfortabilă și se va opri dacă îi spuneți că simțiți prea multă durere.

În urma tratamentului, puteți prezenta o ușoară durere în zona corpului care a fost tratată dar aceasta va dispărea în mod normal în maxim 48 de ore. Dacă prezentați simptome grave sau neobișnuite după tratament, trebuie să vă adresați imediat osteopatului pentru sfaturi și recomandări.

divider
prima sedinta pasul 1

1. Osteopatul va primi pacientul în cabinet și va începe prima parte a anamnezei

Vă vom adresa întrebări despre problema pe care o aveţi, starea dvs. de sănătate generală, alte îngrijiri medicale pe care le primiți sau medicamentele pe care le luați și înregistrăm aceste lucruri în notele de caz. Informațiile furnizate vor fi confidențiale.

divider

2. Osteopatul se pregătește pentru a doua parte a anamnezei directe și pentru tratament

Așternuturile curate vor fi așezate pe masa de lucru și osteopatul se va spăla pe mâini urmând să utilizeze o pereche de mănuși de unică folosință doar pe durata acelei ședințe.

divider

3. Osteopatul începe examinarea directă a pacientului utilizând teste și palpare osteopatică

Este examinată starea de sănătate a articulațiilor, țesuturilor și ligamentelor folosind mâinile și un simț al atingerii extrem de dezvoltat numit palpare osteopatică.

Osteopatul dvs. va verifica, de asemenea, dacă există semne de afecțiuni grave pe care nu le poate trata și vă poate sfătui să vă vedeți medicul de familie sau să mergeți la spital.

Este posibil ca osteopatul să vă solicite să vă îndepărtați o parte din îmbrăcăminte pentru un timp scurt pentru examinarea directă a zonelor afectate.

divider

4. După examinare și testare, osteopatul începe tratamentul

Osteopatia este specializată în diagnosticul, managementul, tratamentul și prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice și a celor aferente.

Osteopatul dvs. vă va oferi o explicație clară la ceea ce găseşte în urma examinării, stabilește diagnosticul și va discuta despre un plan de tratament adecvat pentru dumneavoastră. El va explica beneficiile și orice riscuri ale tratamentului pe care îl recomandă. Este important să înțelegeți și să fiți de acord cu rezultatul ce poate fi obținut prin tratament, precum și cu numărul probabil de ședințe necesare pentru o îmbunătățire notabilă a modului în care vă simțiți.

Tratamentul este practic și implică o manipulare calificată a coloanei vertebrale și a articulațiilor plus masajul țesuturilor moi. Osteopatul vă va explica ce face și vă va cere întotdeauna permisiunea de a vă trata (cunoscut sub numele de consimțământ). Puneți întrebări în orice moment dacă nu sunteți sigur ce vi s-a spus sau dacă aveți probleme.

Pot fi oferite măsuri de auto-ajutor și sfaturi privind exercițiile fizice pentru a vă ajuta recuperarea, preveni reapariția sau agravarea simptomelor.

divider