G-DLZR2HXCNH

Așa cum a fost concepută de fondatorul său, Dr. Andrew Taylor Still, știința medicală osteopatică include o cunoaștere a filozofiei, anatomiei și fiziologie pentru întregul corp, împreună cu aplicațiile lor clinice atât în diagnostic cât și în tratament.

Osteopatie în domeniul cranial este o parte a acestui concept de îngrijire totală a sănătății pentru toată fiziologia corpului. Dr. Still, care era medic de frontieră, a introdus știința osteopatiei în 1874, după ani lungi de studiu. Prima școală de osteopatie s-a deschis în 1892 în Kirksville, Missouri. William Garner Sutherland a fost student la această primă școală americană de osteopatie. Într-o zi în anul 1899, în ultimul său an de studii, a văzut un craniu special pregătit și montat. Teșirea complicată afișată pe suprafețele articulare ale aripilor mari ale sfenoidului și porțiunile scuamoase temporale la sutura sfenoasă i-au atras atenția. Gândul l-a izbit: „acestea se aseamănă cu branhiile unui pește, ce indicâ un mecanism mobil articular pentru respirație. ” Dr. Sutherland a petrecut următorii treizeci de ani lucrând să conceapă relații anatomico-fiziologice detaliate ale mecanismului craniosacral așa cum îl vedea el.

Din nou, această viziune se înscrie în întreaga știință a osteopatiei așa cum este prevăzută de Dr. A. T. Still, acesta afirmând în scrierile sale: „Toate părțile din întregul corp ascultă singura lege eternă a vieții și a mișcării.” Conceptul cranial, astfel cum a fost dezvoltat și predat de Dr. Sutherland, include următorul set de principii:

1. Fluctuația lichidului cefalorahidian sau potența din Maree

2. Funcția membranei de tensiune reciprocă

3. Motilitatea tubului neural

4. Mobilitatea articulară a oaselor craniene

5. Mobilitatea involuntară a osului sacral între oasele iliace.

Dr. Sutherland a numit structura și funcția integrată dintre aceste cinci componente mecanismul respirator primar. Prezența centrelor fiziologice esențiale pentru procesele de viață, în special centrul respirator aflat în podeaua ventriculului al patrulea cranian prezintă, în opinia sa, ca fiind de primă importanţă pentru întregul corp.

Dr. Sutherland a avut în vedere fluctuația lichidul cefalorahidian ca prima și cea mai fundamentală caracteristică în mecanismul respirator primar. Mecanismul respirator primar menține un caracter inerent, ciclul ritmic, automat, involuntar al „vieții și mișcării” mobilitate și motilitate de zece până la douăsprezece ori pe minut în sănătate. Aceasta produce flexia ritmică a tuturor structurilor liniei mediene din corp cu rotație externă a tuturor structurilor laterale împerecheate, alternând cu extensia tuturor structurilor liniei mediene din corp cu rotirea internă a tuturor structurilor laterale împerecheate.

Fiecare celulă și toate fluidele corpului exprimă această „viață și mișcare” ritmică, involuntară de-a lungul vieții. Această mobilitate și motilitatea sunt factori importanți în menținerea sănătății în homeostază de structură și funcție pentru sistemul nervos central, sistemul endocrin și alte unități de funcții din interiorfiziologia corpului.