G-DLZR2HXCNH

Disconfortul creat de experiența unei dureri de cap este foarte frecvent și dacă sunteți în căutarea unui mod natural și simplu de a vă alina durerea, vă recomandăm să vă gândiți la punctele de presiune. Atingerea sau masarea punctelor de presiune într-un anumit mod vă poate imbunătăți sănătatea, poate calma durerea și restabilește echilibrul în organism.

Iată 5 puncte de presiune eficiente cunoscute pentru ameliorarea durerilor de cap:

pressure points 1

Yintang este situat între sprâncene, în locul în care podul nasului trece în frunte. Aplicarea presiunii și masarea acestui punct poate ajuta la oboseala ochilor și la indepărtarea durerilor de cap.

pressure points 2

Aceste puncte simetrice sunt situate la baza marginii interioare a sprâncenelor. Masajul acestei zone ușurează respirația în cazul unui nas curgător și îmbunătățeste acuitatea vizuală. Masează 1 minut prin apăsare sau mișcări circulare.

pressure points 3

Aceste puncte sunt situate pe ambele părti ale nărilor în linie cu ochii. Pentru a le găsi, simțiți o adâncitură mică la baza pomeților. Ajută la deschiderea sinusurilor, la reducerea durerilor de cap, la durerile de dinți și la ameliorarea stresului.

pressure points 4

Aceste puncte sunt situate în partea din spate a capului, între ureche și începutul coloanei vertebrale. Masajul și aplicarea presiunii ajută la ameliorarea congestiei nazale, dureri de ochi și urechi, dureri de cap severe și migrenă.

pressure points 5

Aceste puncte sunt situate la 2-3 cm de la începutul liniei părului în zona tâmplelor. Presiunea aplicată pe această zonă ameliorează durerea în regiunea temporală a capului și ajută la oboseala ochilor.